Fast & Functional

Groene hosting op groene energie

Wij nemen onze verantwoordelijkheid - naar ons zelf, onze klanten en de wijde wereld - en spannen ons in om servers milieuvriendelijk en maximaal efficient in te zetten. Dat is ook de reden dat Alothosting synoniem is voor groene hosting; de duurzame manier van hosting.

Duurzaam en efficiencient met groene hosting

groene-hosting-cloud-002100% groene energie. Geen compromis. Alot Hosting heeft zijn servers geplaatst in het EvoSwitch datacenter; het eerste carbon-neutrale datacenter in Nederland. Ze draaien op een combinatie van windenergie en energie gewonnen uit biomassa.

Een geoptimaliseerde IT infrastructuur gaat hand-in-hand met duurzaamheid en het minimaliseren van de milieubelasting. EvoSwitch en Alot Hosting streven naar het reduceren van onze 'footprint'. De duurzame opzet is onafhankelijk gecertificeerd en krijgt wereldwijd erkening.

Maximaal E.E.V. = Power Usage Effectiveness P.U.E.

Een van de succesfactoren is de focus op Efficient Energie Verbruik (EEV): de verhouding tussen totale energieopname en de energieopname door apparatuur. Dit houdt in dat het overgrote deel van de energieopname direct gerelateerd is aan uw dienst. Hiermee realiseren wij niet alleen onze ecologische doelstelling maar ook een kostenbesparing die tot uiting komt in onze lage prijzen.  EvoSwitch claimt een waarde van 1.3.

Power-Usage-Effectiveness-003

 1. 100% duurzame energie
 2. Zeer lage EEV scores
 3. Overzicht van energiebesparende maatregelen (besparing 60-80%):
  - Ruimtelijke koeling
  - Vooruitstrevend datafloor management, e.g. kabel via gelijders, geen hot spots
  - Verlichting in combinatie met bewegings sensoren
  - Modular build-out to minimize power overhead
  - BMS (Building Management System) om effiecieny te optimaliseren

Wist u dat:

 1. Wikipedia gehost wordt in het datacenter van EvoSwitch!
 2. Alot Hosting momenteel 4 servers in beheer heeft in Haarlem
 3. Wij niet alleen in ons datacenter in Haarlem zuinig met energie omgaan maar dat ook ons verkoopkantoor 100% groen onderneemt. Sterker nog, wij orienteren ons op dit moment ten aanzien van de bouw van een 100% carbon neutrale kantooromgeving

Bekijk al het nieuws