Fast & Functional

Wil iemand uw domeinnaam vastleggen? Pas op!

Regelmatig wordt ik gebeld door een vriendelijke mevrouw uit het buitenland die mij in goed Engels vertelt dat iemand mijn domeinnaam wil vastleggen. Zij vertelt me dat ze dat niet netjes vindt en er achter is gekomen dat ik die domeinnaam wellicht zou willen hebben.

Direct schrik ik wakker want ik wil toch niet dat iemand met mijn domeinnaam gaat pronken? Ze geeft aan dat ze blij is dat te horen en wil hem graag voor mij vastleggen. Dan komt de aap uit de mouw. De kosten zijn hoog en let op, ze leggen hem niet eens op jouw naam vast. Op het moment dat je ja hebt gezegd, dat wordt digitaal vastgelegd, verbind je je aan een overeenkomst. Dan wordt het zeer moeilijk om er van af te komen en ik garandeer je dat ze betaling zullen afdwingen met een incassobureau dat zijn diensten aanbiedt tegen nog hoge tarieven. Iedereen kan zich zelf incassobureau noemen; het is een vrij beroep.

Trap hier dus niet in!

  1. Een TLD (Top Level Domain) extensie - waaronder .EU, .COM of .INFO - is niet zo goed als u denkt. In Nederland is .NL veruit het meest waardevol in de ogen van Google en uw klant;
  2. Een TLD domeinnaam kost tussen de €15 en €25. Laat u dus niet verleiden tot het betalen van €100;
  3. Ook het doorverwijzen van een TLD is bij Alot Hosting gratis. Daar gaat u dus niet extra voor betalen;

Krijgt u ook via e-mail aanbiedingen?

Deze aanbieding wordt in grote aantallen via e-mail verstuurd. Het is namelijk eenvoudig om een lijst te genereren van domeinnamen en via de website die er onder ligt is het ook mogelijk geautomatiseerd e-mailadressen te oogsten. Dus, trap hier niet in. Wilt u een domeinnaam vastleggen? Mail mij dan. Ik doe het graag voor u!

Bekijk al het nieuws