Fast & Functional

Alot Hosting streeft naar verbetering van diensten en services. Om verdere groei en verbetering te kunnen blijven realiseren zal een deel van ons serverpark verhuist worden naar een modernere en groenere locatie.

evoswitch-datacenter-haarlem

Wat gaat er gebeuren?

Alle servers en gerelateerde apparatuur wordt verplaatst van Schiphol Rijk naar EvoSwitch te Haarlem. Dit betekent dat ook de door u afgenomen diensten door ons gemigreerd zullen gaan worden.

De migratie van de hardware wordt uitgevoerd gedurende de nacht om overlast zo veel mogelijk te beperken. De server waarop uw account draait wordt a.s. woensdag nacht (24 augustus 2016) verhuist.

Voorbereidingen

Alot Hosting heeft in de afgelopen weken voorbereidingen getroffen om de migratie zo soepel mogelijk en met zo min mogelijk downtime uit te voeren. Zo is ons netwerk gereed gemaakt om via twee locaties bereikbaar te zijn en behouden alle klanten hun toegewezen IP- adres(sen).

Alle VPS hardware-nodes en managed servers zijn vooraf gecontroleerd op eventuele disk fouten en waar nodig zijn deze verholpen om problemen tijdens de verhuizing te voorkomen. Ook zijn de back-ups nauwkeurig gecontroleerd en op orde bevonden. De server is meerdere malen gereboot en telkens netjes online gekomen.

Desondanks valt het niet uit te sluiten dat een server niet op de juiste wijze online komt, hiervoor is bij elke nachtelijke verplaatsing nazorg voorzien door hiervoor extra medewerkers in te plannen.

Wat gaat u er van merken?

Door de migratie is downtime helaas onvermijdelijk. Door 's nachts te verhuizen trachten wij de overlast zo veel mogelijk te beperken. Houd er rekening mee dat in deze nacht de server gedurende enige uren onbereikbaar is.

Met vriendelijke groet,


Remo Natali namens Alothosting.

Bekijk al het nieuws