Fast & Functional

Shared Hosting

shared_hosting_bundel_pakket_001Hosting is het ter beschikking stellen van een stukje ruimte op een server die maximaal goed bereikbaar is via internet.

U kunt een website die thuis op uw PC staat ook via het internet publiceren. Dan zorgt u ervoor dan uw computer dag en nacht aan staat. U zorgt ervoor dat uw PC extra beveiligd is tegen inbraak aanvallen en uw netwerk infrastructuur moet ingericht zijn om te kunnen voldoen aan een grotere toevloed van netwerk verkeer. U kunt dan ook best die computer niet gebruiken om uw documenten mee te maken of uw dagelijks werk mee uit te voeren, want dat vertraagt de snelheid van uw website.

Shared hosting op servers in datacentra

Daarom is het aan te raden om uw website bij een hosting provider te plaatsen. Deze heeft in de regel meerdere computers draaien in zogenaamde datacenters. Een datacentrum is een  geconditioneerde zaal vol met servers. Hier heerst een constante temperatuur zodat de apparaten niet oververhit raken. De toegang tot deze ruimtes is goed beveiligd zodat niemand ongeoorloofd toegang heeft tot uw server.

Bij veel internet providers krijgt u bij uw abonnement ook web ruimte cadeau. Dit is de goedkoopste manier om uw website online te zetten. Meestal bent u hiermee ook heel beperkt tot enkel statische HTML en specifieke software bijvoorbeeld voor het opmaken van een contact formulier. Het wijzigen van een statische website is vaak omslachtig en kost tijd. Bovendien is technische kennis noodzakelijk. Het installeren van een CMS is zeker niet mogelijk.

Als u een eenvoudig te onderhouden website wilt met een content management systeem (CMS), dan zoekt u een in shared hosting gespecialiseerde hostingprovider. Shared hosting is de meest populaire manier van hosting. Via shared hosting deelt u de totale op een server beschikbare webruimte met andere klanten zonder dat u toegang heeft tot het deel van anderen. Omdat u ruimte en bandbreedte deelt is de prijs in de regel erg laag.

Waar moet u op letten bij shared hosting?

Uw website moet voor uw werken. Daarom is het belangrijk dat u deze onder brengt bij een betrouwbare shared hosting provider. Maar waar moet u dan op letten? In deze handige checklist geven wij u een compleet overzicht van alle belangrijke criteria.

gratis_download_001

Wij hebben een handige checklist opgesteld.