Fast & Functional

Linkbuilding handleiding

Linkbuilding is belangrijk voor de vindbaarheid van uw website. Google gaat ervan uitgaat dat uw site een hoge kwaliteit heeft en dus hoog moet scoren wanneer andere relevante sites naar uw site verwijzen.

Wat is linkbuilding?

linbuilding_handleiding_alot_hosting_001Een link is een verwijzing in een tekst of afbeelding op een webpagina die de bezoeker doorstuurt naar een andere webpagina, website, foto of bestand. Een bezoeker vindt informatie door links te volgen die hij of zij interessant vindt. Het is dus belangrijk dat u links krijgt naar uw website.

Links naar uw website kunnen spontaan ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u goede content biedt en iemand te spreken is over de inhoud en het daardoor belangrijk vindt om te verwijzen naar de pagina. Meestal moet u er moeite voor doen en zelf actief links vergaren; dat noemen wij linkbuilding en hierover is een zeer complete linbuilding handleiding geschreven. U kunt de gratis linkbuilding handleiding nu downloaden.

gratis_download_001

Download de linkbuilding handleiding met tips 

Wij spreken van linkbuilding wanneer iemand tijd besteedt aan het vergaren van links. Dat doet u omdat u uw doelgroep wil bereiken via internet. Links moeten vaak door een webmaster aangelegd worden maar er zijn ook een heleboel manier om zelf inkomende links te genereren. Deze mogelijkheden worden beschreven in deze gratis linkbuilding handleiding. Linkbuilding is een combinatie van netwerken en zorgen dat u content publiceert die mensen of bedrijven raakt.

Linkbuilding is bedoeld om uw doelgroep te bereiken. Wanneer u ervan uitgaat dat u het doet voor uw doelgroep en niet voor Google dan kunt u ervan uitgaan dat u het goed doet. U moet zich er alleen wel van bewust zijn dat links gebruikt worden door Google. Dat biedt kansen om nóg meer potentiële klanten te bereiken.

Interessante Google linkbuilding handleiding?

Als u zoekt in Google zorgt de zoekmachine er voor dat de meest interessante pagina bovenaan komt te staan. Daarvoor gebruikt Google ongeveer 200 criteria waaronder het aantal links naar uw website. Links wegen zwaar mee in het bepalen van de volgorde van het zoekresultaat. In de basis is een link naar een webpagina een stem voor de webpagina. Een stem van nu.nl is waardevoller dan een link van ‘Frank en Esther’. De hoeveelheid links en de kwaliteit van elke individuele link worden gebruikt om de authoriteit van uw website te bepalen. Op basis van een zoekopdracht komt dus meest relevante pagina met de hoogste authoriteit bovenaan te staan.

Het algoritme van Google en de waardering van links is voortdurend in ontwikkeling. Onthoudt daarom deze opmerking van Google: 'Focus op de gebruiker en al het andere komt u toe'. Linkbuilding doet u dus voor de (be)zoeker maar houdt wel rekening met optimalisatie.

V.A.S.A. - Volume Authoriteit Snelheid Anchortekst

Niet alle links zijn gelijk. Het algoritme van Google waardeert inkomende links op basis van link volume. Dus hoeveel sites verwijzen er naar uw site. Daarnaast hebben inkomende links van een belangrijke site een hoger belang dan links van onbelangrijke sites. Ook de toename van het aantal inkomende links over de afgelopen periode is belangrijk omdat Google ook nieuwkomers een kans wil geven (velocity). Tot slot is de anchortekst, de tekst waarover de link is gelegd, van belang. Je moet dus niet alleen zorgen voor links vanuit uw bedrijfsnaam. Ook een link van bedrijfsnaam in combinatie met een goede zoekterm is belangrijk.

In deze gratis linkbuilding handleiding worden alle bekende linkbuiling methodes beschreven.

gratis_download_001

De linkbuilding handleiding downloaden