Fast & Functional

FAQ Software

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht.

Wat is Open Source Software?

Open source software is computerprogrammatuur waarvan de broncode wordt vrijgegeven. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de software te bestuderen, aan te passen en te verbeteren. De ontwikkeling van opensourcesoftware komt vaak tot stand op publiekelijke en gemeenschappelijke wijze, door samenwerking van zowel individuele programmeurs als overheden en bedrijven. Opensourcesoftware is tevens de meest prominente ontwikkeling in de opensourcebeweging.

Is open source het zelfde als freeware?

Nee maar heel vaak gaat het wel samen. Freeware is software die gratis te gebruiken is voor een ieder. Het verdien model is daarop gebaseerd dat veel freeware geinstalleerd, ingericht en aangepast moet worden. Daar zijn dan weer kosten aan verbonden.