Fast & Functional

Terminologie - Verklarende woordenlijst

A

B

C

D

  1. Dedicated hosting: Dit is een hostingvorm waarbij u een volledig eigen server ter beschikking krijgt. Deze server deelt u niet met derden waardoor u maximaal gebruik kunt maken van de beschikbare capaciteiten. Dit is met name van belang voor bedrijven die websites in gebruik hebben die rekencapaciteit nodig hebben. Denk daarbij aan webwinkels waarbij honderden bezoeker tegelijkertijd de site aan roepen. Ook bedrijven die op het web gebaseerde applicaties draaien zoals CRM zullen hiervoor kiezen.

E

F

G

H

I

  1. ICANN: Het ICANN is het internationale samenwerkingsverband tussen landelijke domeinnaam uitgevers. Het ICANN bepaalt welke domeinnaam extensies er beschikbaar zijn en worden toegevoegd.

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

  1. Registrar: Een registrar is de partij die voor u rechtstreeks bij het bevoegde nationale orgaan voor domeinnaamregistratie het domein voor uw vastlegt. In nederland is dit het SIDN te Arnhem. Pegasis is officieel lid van het SIDN hetgeen de snelheid van het vastleggen en het serviceniveau optimaal maakt.

S

  1. Shared Hosting: Dit is een vorm van hosting waarbij een webserver door meerdere mensen samen gehuurd wordt. Vergelijk het met een bedrijfsgebouw waarbij u met meerdere ondernemers tegelijkertijd gebruik maakt van gezamelijke faciliteiten - de helpdesk - maar toch uw eigen afgeschermde ruimte heeft, webspace. Het voordeel zit hem in de prijs, een nadeel is er niet mits u een goede 'huisbaas' heeft.

T

  1. Top Level Domain of TLD: Dit zijn alle domeinnamen die door het ICANN zijn vastgelegd als niet landgebonden extensies. Denk daarbij aan .COM, .INFO, .NET en .ORG.

U

V

W

X

Y

Z